CHEESECAKE S UMAKOM OD BOBICA
SASTOJCI (PLEH Ø 20 CM):
PODLOGA:
- 200 g WEIDER proteinskih keksa
- 50g otopljenog maslaca
KREMA:
- 30 g WEIDER Protein 80Plus Vanilla
- 200 g svježih bobica
- 250 g nemasnog kvarka
- 200 g krem sira
- 80g maslaca
- 3 jaja
- 50 g ksilitola
- Limunova korica od organskog limuna
UMAK:
- 300 g smrznute mješavine bobičastog voća
- 50 g ksilitola
PRIREMA:
- Kolačiće jako sitno sameljite u blenderu, pomiješajte s otopljenim maslacem, rasporedite smjesu po dnu kalupa i stavite u hladnjak.
- Sve sastojke za nadjev osim bobičastog voća kratko izmiksati ručnim mikserom. Ostavite smjesu da odstoji oko 30 minuta.
- Operite bobičasto voće i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva gornji/donji grijači.
- Umiješajte bobičasto voće u smjesu od skute i izlijte ovu smjesu na podlogu od keksa.
- Kolač staviti peći u pećnicu cca 50 minuta.
- Sve sastojke za preljev stavite u lonac i zakuhajte. Bobičasto voće jako usitnite u pire ručnom miješalicom, pustite da tekućina kuha oko 10 minuta, procijediti kroz cjedilo i ostaviti da se ohladi.
- Nakon vremena pečenja ostavite kolač da se ohladi u pećnici.
- Za posluživanje kolač od sira prelijte umakom od preljeva.
Nutritivna vrijednost na 100 g
Energetska vrijednost 192 kcal
Ugljikohidrati 13,4 g
Proteini 11,2 g
Masti 12 g